.

PLAYFORM – Jocuri educative pentru copii, Logo-uri si Desene decorative

INSTRUCTIUNI  DE  APLICARE

PLAYFORM este un produs din material plastic cu design special care se aplica pe asfalt. Acest produs este disponibil in designuri speciale si unice, fiind ideal pentru amenajarea de locuri de joaca pentru copii in curtea scolii sau in parcuri.

Materialul plastic PLAYFORM este furnizat in bucati mari, pre-taiate, care se asambleaza asemenea unui puzzle. Acesta este disponibil pentru realizarea de jocuri educative, interactive si inspirationale, dar si a logo-urilor si reclamelor pentru firme, a marcajelor turistice si, nu in ultimul rand, a decoratiunilor stradale.

Aplicarea PLAYFORM este rapida deoarece produsul este livrat in forma finala, gata de aplicare, fiind necesare cateva persoane instruite si arzatoare cu propan. Pentru a asigura aderenta materialului la suportul asfaltic, acesta trebuie incalzit la o temperatura cuprinsa intre 200-220°C. La aceasta temperatura materialul devine lichid si fuzioneaza cu suportul.

O aplicare corecta, care sa asigure aderenta optima la suport, implica o buna curatare a suprafetei, eliminarea umiditatii si utilizarea primerului AC-341.

Pentru a preveni greselile de aplicare, deteriorarea produsului si accidentele de munca va rugam sa cititi cu atentie recomandarile care urmeaza.

Masuri de siguranta in timpul aplicarii:

  • Utilizati intotdeauna echipament de protectie precum: incaltaminte din piele, pantaloni lungi, manusi adecvate si ochelari de protectie. Nu utilizati echipament de protectie din materiale sintetice.
  • Evitati contactul cu materialul incalzit si cu flacara arzatorului. Daca pielea dvs. intra in contact cu materialul topit turnati imediat o cantitate mare de apa si solicitati asistenta medicala. NU incercati sa indepartati materialul fierbinte, topit, de pe pielea dumneavoastra.
  • Luati toate masurile de siguranta necesare si urmati regulile generale de siguranta in ceea ce priveste lucrul cu propan si cu flacara deschisa.

Instructiuni de aplicare

  1. Pregatirea suprafetei
    Suprafata pe care urmeaza sa fie aplicat produsul PLAYFORM trebuie sa fie uscata in profunzime. Curatati cu atentie zona pe care urmeaza sa fie aplicat produsul, indepartand nisipul, praful sau alte resturi. Suprafetele uzate, slefuite, trebuie tratate in asa fel incat sa devina rugoase (prin sablare, frezare). Suprafata nu trebuie sa fie contaminata cu grasimi sau alte substante chimice.Pentru curatarea suprafetei se recomanda utilizarea unei turbosuflante sau a aerului comprimat, iar daca nu este posibil se recomanda maturarea intregii suprafete.

    Fig. 1Curatarea suprafetei inaintea aplicarii

  2. Delimitarea suprafetei
    Pozitionarea materialului se va face numai pe suprafete complet uscate. Materialul plastic PLAYFORM poate fi aplicat la temperaturi incepand cu 5°C. Trebuie luat in considerare faptul ca temperatura substratului reprezinta un punct critic, de aceea suprafata trebuie preincalzita pana la minimum 30ºC.Cu ajutorul unei bucati de creta sau cu un creion se va delimita zona in care se va aplica produsul PLAYFORM.
  3. Aplicarea primerului
    Pentru o aderenta optima a materialului la suport utilizati primerul AC-341. Aplicati uniform primerul in interiorul zonei delimitate. Primerul este uscat atunci cand nu se mai transfera pe degete daca este atins.
    Atentie: Nu utilizati flacara deschisa pentru a accelera procesul de uscare al primerului deoarece acesta este inflamabil!

    Fig. 3Aplicarea primerului AC-341

  4. Asamblarea pieselor
    Asezati produsul PLAYFORM pe suprafata de aplicare. Asigurati-va ca piesele sunt pozitionate corect, fara goluri sau suprapuneri. In fiecare pachet PLAYFORM exista un desen cu numerotarea partilor componente pentru a va ajuta la asamblarea acestuia.

    Fig. 4Asamblarea pieselor

  5. Topirea materialului
    Asezati-va intotdeauna cu spatele in directia vantului pentru a va proteja de flacara arzatorului. Incalziti intreg materialul, miscand incet si constant arzatorul ca si cum ati matura, mentinand arzatorul la o distanta de 20-40 cm deasupra materialului. Astfel caldura este bine distribuita determinand topirea treptata a materialului si asigurand aderenta acestuia la suport. Pe masura ce incalziti materialul, monitorizati vizual sau masurati temperatura. Pentru o aplicare corecta asigurati-va ca materialul a atins temperatura optima de 200-220°C. Este important sa nu supraincalziti materialul. Pentru masurarea temperaturii recomandam utilizarea unui termometru cu infrarosu.

    Fig. 5Topirea materialului plastic PLAYFORM

  6. Aplicarea granulelor de sticla
    Pentru ca suprafata sa nu fie alunecoasa, in faza de aplicare, dupa topirea materialului,  adaugati granule anti-alunecare. Folositi numai granulele recomandate si utilizati metode adecvate pentru aplicare.
  7. Testul de aderenta
    Verificati daca materialul PLAYFORM proaspat aplicat are o aderenta buna pe intreaga sa suprafata. Dupa racirea materialului, la temperatura mediului ambiant, incercati sa ridicati marginea materialului sau taiati o suprafata mica in interiorul preformatului utilizand o dalta si un ciocan. Ridicati suprafata decupata a materialului. Materialul PLAYFORM nu a fost incalzit suficient daca poate fi ridicat usor si nu prezinta urme de asfalt sau daca pe suport nu a ramas un strat subtire de material plastic. In aceasta situatie repetati pasii 5 pana la 7 si reincalziti materialul pentru a asigura aderenta optima.Dupa ce ati efectuat testul de aderenta portiunea indepartata pentru test trebuie din nou incalzita.
  8. Timpul de intarire
    PLAYFORM se va raci si intari la cateva minute dupa aplicare. Timpul de intarire depinde de temperatura suportului, de conditiile meteorologice (temperatura, vant etc), de grosimea materialului si de cantitatea de caldura transferata in timpul procesului de aplicare. Daca se doreste, se poate accelera procesul de racire prin pulverizarea apei pe suprafata materialului.

Informatiile furnizate mai sus sunt bazate pe teste si pe experienta producatorului. Informatiile sunt valabile numai pentru acest produs, nu si daca acesta este amestecat cu alte produse sau este utilizat pentru alte aplicatii decat cele descrise in text. Informatiile nu sunt neaparat complete pentru toate situatiile care pot aparea. Acest document nu reprezinta o relatie contractuala.

Top